Verlaag de huur van uw winkel, kantoor of bedrijfspand in 3 eenvoudige stappen.

Met behulp van de Parleys huurtoets bent u binnen één werkdag ervan op de hoogte of u in aanmerking komt voor huurverlaging van uw gehuurde locatie.

 Retailers betalen vaak te veel huur. De winkelomzetten dalen door het veranderende consumentengedrag en de sterke toename van online shopping, de huurprijzen (opgenomen in langdurige contracten) daarentegen blijven jaarlijks stijgen. Het resultaat; een forse druk op de begroting en een disbalans tussen de huur en omzet. Een ‘vast gegeven’ dat u dient te accepteren…. of is er (tussentijds) toch iets aan te doen? Parleys weet raad!

Parleys  is specialist op het gebied van het bijstaan van eindgebruikers van commercieel vastgoed en voorziet retailers van onafhankelijk en deskundig advies over de haalbaarheid van huurverlaging. Het team van vastgoedspecialisten, bouwtechnische specialisten en de juridische afdeling zijn altijd op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en vormen samen de eerste stap bij het besparen op uw huisvestigingskosten. “Een groot deel van onze klanten meldt ons dat ze in de basis de lopende huurovereenkomst willen continueren, maar tegen verbeterde condities”, aldus Tom Reulings, directeur Parleys. Wilt u ook vooruit lopen op een huurverlaging? Lees dan snel onze tips.

5 TIPS hoe te besparen op de huisvestigingskosten van uw winkel, bedrijfs- of kantoorpand;

  1. Laat uw huidige huursituatie vrijblijvend en tijdig toetsen. Wacht niet tot het einde van uw huurtermijn. Het beste onderhandelmoment is vaak 18 maanden voor de expiratiedatum.
  2. Analyseer uw servicekosten, zeker als u gehuisvest bent in een winkelcentrum. De kosten worden vaak afgestemd op het aantal vierkante meters dat u huurt.
  3. Weet u zeker dat het aantal meters dat u huurt ook correct staat opgenomen in uw huurovereenkomst?
  4. Zijn huurder en verhuurder het direct met elkaar eens (huurverlaging- of verhoging) dan wordt er een nieuw huurcontract (of een allonge) opgesteld met nieuwe voorwaarden. Laat deze overeenkomst alsnog checken om er zeker van te zijn dat deze ‘huurdersvriendelijk’ en afgestemd op de huidige marktomstandigheden is.
  5. Onderzoek wat de andere huurders in uw straat aan maandelijkse huur betalen. Het kan u voordeel opleveren bij het openbreken van uw huidige contract. Het is namelijk bij wet geregeld dat een te hoge huur in vergelijking met omliggende bedrijven moet worden gecorrigeerd.

Bent u ondernemer die een ruimte huurt? Bekijk dan hier  onze bedrijfsfilm en ontdek in 2 minuten hoe Parleys u kan helpen te ontdekken wat uw juridische positie is en of uw huurvoorwaarden en condities afwijken van de markt.

 

payleys_huurtoets-button3